Do góry

Przekąski Przepis na:

Wegetariański pasztet z ciecierzycy

Wegetariański pasztet z ciecierzycy

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 182

Dodano:

Odsłon: 1819

Wegetariańska wersja pasztetu - z ciecierzycą, porem i marchewką
Reklama
Reklama
Wegetariański pasztet z ciecierzycy

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę zalać wodą, odstawić na noc. Rano ugotować według instrukcji na opakowaniu. Białą część pora, cebulę i czosnek zeszklić na łyżce oliwy. Warzywa smażyć z liściem laurowym i zielem angielskim.

  2. Ziele angielskie i liść laurowy wyrzucić. Pora, czosnek i cebulę przerzucić do miski, razem z ugotowaną i odcedzoną ciecierzycą. Dodać jajka, koncentrat pomidorowy i pół szklanki wody. Obrać marchewki i pietruszkę, zetrzeć na tarce (na mniejszym oczku) i dodać do pozostałych składników.

  3. Dodać przyprawy, dokładnie zblendować. Przełożyć do foremki i posypać czarnuszką. Piec w nagrzanym do 180 stopniu piekarniku (w funkcji termoobieg) przez 50 minut. Zostawić do wystudzenia w foremce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

julio18 21 marca Już nieraz to pisałem ale napiszę jeszcze raz. Może wegetarianie wymyślą jakieś własne nazwy a nie używają takie jak np. "pasztet" dla produktu który nie zawiera mięsa. A ilość składników to chyba przerost formy nad treścią.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń