Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańska wersja pasztetu - z ciecierzycą, porem i marchewką
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Ciecierzycę zalać wodą, odstawić na noc. Rano ugotować według instrukcji na opakowaniu. Białą część pora, cebulę i czosnek zeszklić na łyżce oliwy. Warzywa smażyć z liściem laurowym i zielem angielskim.
Ziele angielskie i liść laurowy wyrzucić. Pora, czosnek i cebulę przerzucić do miski, razem z ugotowaną i odcedzoną ciecierzycą. Dodać jajka, koncentrat pomidorowy i pół szklanki wody. Obrać marchewki i pietruszkę, zetrzeć na tarce (na mniejszym oczku) i dodać do pozostałych składników.
Dodać przyprawy, dokładnie zblendować. Przełożyć do foremki i posypać czarnuszką. Piec w nagrzanym do 180 stopniu piekarniku (w funkcji termoobieg) przez 50 minut. Zostawić do wystudzenia w foremce.