Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyglądają obłędnie, a smakują jeszcze lepiej.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 256
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 403
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 115
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2186
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 256
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 403
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 115
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2186
Składniki
Ugotuj jajka na twardo i ostudź pod bieżącą wodą. W rondelku wymieszaj sok z buraka, wodę, ocet, liście laurowe, sól i cukier. Podgrzewaj na małym ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Ostudź roztwór. Obierz jajka i włóż je do ostudzonego roztworu. Zanurzaj jajka na godzinę (lub dłużej, jeśli chcesz, by zabarwiły się intensywniej). Po upływie czasu wyjmij jajka z roztworu i osusz je ręcznikiem papierowym, przekrój na pół. Wyjmij żółtka i umieść je w misce. Dodaj kremowy serek, miękkie masło i majonez do żółtek i wymieszaj wszystkie składniki dokładnie za pomocą widelca. Dodaj starty parmezan lub inny ostry ser i szczypiorek do mieszanki żółtek i serka. Ponownie wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw mieszaninę solą i pieprzem do smaku. Za pomocą dekoratora cukierniczego lub łyżeczki napełnij białka jajek mieszanką kremowego serek, żółtek i przypraw.
Przed podaniem jajka udekoruj kiełkami brokuła lub rzeżuchą. Smacznego!