Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1437
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 483
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1437
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 483
Składniki
Na oliwie smaż mięso ze waszystkich stron około 15 min. Wyjmij. 2. Na tym samym tłuszczu przysmaż talarki cebuli i roztarty czosnek. Dodaj curry i kurkumę. Duś 2 minuty. Wyjmij. 3. Połowę mięsa włóż do tego samego garnka. Przykryj połową uduszonej cebuli, groszkiem i połową fasoli. Przykryj resztą mięsa i cebuli. Na tym ułóż pozostałą fasolę wymieszaną z chili. Dodaj liść laurowy. 4. Bulion wymieszaj i octem i koncentratem. Zalej saładniki w garnku. Zagotuj. przykryj, zmniejsz płomień i duś około 1,5 godz. Podawaj z bułką. Potrawę możes serwować obłożoną plasterkami bananów.