Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Winogrona w karmelu z pistacjami. Świetna zabawa przy stole. Zaopatrzcie się w winogrona, w dowolne siekane orzechy, wykałaczki i karmel.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67966
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1948
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67966
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1948
Składniki
Przygotować karmel: Na patelnię wsyp cukier. Podgrzewaj na średnim ogniu i NIE mieszaj. Rozpuść aż będzie bursztynowy. Wlej śmietankę i mieszaj energicznie trzepaczką aż karmel całkowicie się rozpuści. Gotuj jeszcze na małym ogniu przez około 2 minuty. Dodaj masło i wymieszaj. Po wystudzeniu karmel stanie się odpowiednio gęsty. Przelej karmel do miseczki i maczaj w nim winogrono nabite na wykałaczkę. Następnie obtocz w orzechach.