Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka na twardo podane z rzodkiewką, sałatą i szczypiorkiem przywołują wiosnę:) Dodatek szynki i majonezu z dania fit przeobraża je w danie bardziej kaloryczne i sycące:)
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 114
Kotlety z kurek nie są z pewnością typowym wykorzystaniem tych aromatycznych...
Odsłon: 867
Mega puszyste i delikatne rogaliki drożdżowe nadziewane masą kajmakową. Ideal...
Odsłon: 157
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 114
Kotlety z kurek nie są z pewnością typowym wykorzystaniem tych aromatycznych...
Odsłon: 867
Mega puszyste i delikatne rogaliki drożdżowe nadziewane masą kajmakową. Ideal...
Odsłon: 157
Składniki
Liście sałaty myjemy, osuszamy, rwiemy na kawałki i układamy na półmisku. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, przekrawamy na pół, wyjmujemy ze skorupek i układamy na sałacie. Na jajka nakładamy majonez wg uznania.Między jajkami układamy plastry szynki i rzodkiewki. Paprykę kroimy w małą kostkę, szczypiorek drobno siekamy i posypujemy nimi składniki na półmisku. Całość oprószamy solą i pieprzem.