Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka na twardo podane z rzodkiewką, sałatą i szczypiorkiem przywołują wiosnę:) Dodatek szynki i majonezu z dania fit przeobraża je w danie bardziej kaloryczne i sycące:)
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 832
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 238
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31480
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 832
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 238
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31480
Składniki
Liście sałaty myjemy, osuszamy, rwiemy na kawałki i układamy na półmisku. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, przekrawamy na pół, wyjmujemy ze skorupek i układamy na sałacie. Na jajka nakładamy majonez wg uznania.Między jajkami układamy plastry szynki i rzodkiewki. Paprykę kroimy w małą kostkę, szczypiorek drobno siekamy i posypujemy nimi składniki na półmisku. Całość oprószamy solą i pieprzem.