Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoska kanapka w bagietce z soczystymi pomidorami, serem mozzarella pesto bazyliowym i listkami świeżej bazylii. Do tego chrupiące plastry boczku, które można zastąpić szynką parmeńską. Takie kanapki doskonale sprawdzą się na piknik, drugie śniadanie do pracy lub kolację. Sycące, atrakcyjnie wyglądające i bardzo smaczne.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 101
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1016
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 49
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 101
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1016
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 49
Składniki
Bagietkę dzielimy na dwie równe części, następnie każdą połówkę przecinamy wzdłuż.
Plastry boczku podsmażamy na suchej patelni przez kilka minut z dwóch stron. Powinniśmy uzyskać dwa chrupiące chipsy.
Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy na plasterki. Mozzarellę odsączamy z zalewy i również kroimy na plastry.
Bagietkę od środka smarujemy na dwóch połówkach pesto. Na spód kanapek kładziemy plasterki pomidora, chipsy z boczku i mozzarellę. Składniki oprószamy mieszanką włoskich ziół. Na górę układamy listki bazylii. Włoską kanapkę przykrywamy drugą połową bagietki. Smacznego!