Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoska kanapka w bagietce z soczystymi pomidorami, serem mozzarella pesto bazyliowym i listkami świeżej bazylii. Do tego chrupiące plastry boczku, które można zastąpić szynką parmeńską. Takie kanapki doskonale sprawdzą się na piknik, drugie śniadanie do pracy lub kolację. Sycące, atrakcyjnie wyglądające i bardzo smaczne.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1775
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 47
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 90
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 263
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1775
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 47
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 90
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 263
Składniki
Bagietkę dzielimy na dwie równe części, następnie każdą połówkę przecinamy wzdłuż.
Plastry boczku podsmażamy na suchej patelni przez kilka minut z dwóch stron. Powinniśmy uzyskać dwa chrupiące chipsy.
Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy na plasterki. Mozzarellę odsączamy z zalewy i również kroimy na plastry.
Bagietkę od środka smarujemy na dwóch połówkach pesto. Na spód kanapek kładziemy plasterki pomidora, chipsy z boczku i mozzarellę. Składniki oprószamy mieszanką włoskich ziół. Na górę układamy listki bazylii. Włoską kanapkę przykrywamy drugą połową bagietki. Smacznego!