Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne babeczki z nadzieniem z mozzarelli, suszonych pomidorów i czarnych oliwek. Po prostu rewelacja:)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326498
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12095
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16899
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5529
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326498
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12095
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16899
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5529
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Mozzarellę i pomidory kroimy w kostkę, oliwki kroimy w paseczki.
Przesianą mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Jogurt, jajka, olej, sól, pieprz czosnkowy, bazylię i oregano chwilę miksujemy. Następnie dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Dodajemy ser, pomidory i oliwki i ponownie mieszamy.
Nakładamy do foremek na babeczki, do 3/4 wysokości i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Wyjmujemy i zostawiamy do wystudzenia. Możemy polać ketchupem, ale pyszne są również bez dodatków. SMACZNEGO:)