Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne babeczki z nadzieniem z mozzarelli, suszonych pomidorów i czarnych oliwek. Po prostu rewelacja:)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 781
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5397
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17627
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 781
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5397
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17627
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Mozzarellę i pomidory kroimy w kostkę, oliwki kroimy w paseczki.
Przesianą mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Jogurt, jajka, olej, sól, pieprz czosnkowy, bazylię i oregano chwilę miksujemy. Następnie dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Dodajemy ser, pomidory i oliwki i ponownie mieszamy.
Nakładamy do foremek na babeczki, do 3/4 wysokości i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Wyjmujemy i zostawiamy do wystudzenia. Możemy polać ketchupem, ale pyszne są również bez dodatków. SMACZNEGO:)