Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wartość kaloryczna 1 porcji: 490 kcal.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 668
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1429
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458629
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1713
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 668
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1429
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458629
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1713
Składniki
Mięso umyj, wyżyłuj, rozbij tłuczkiem. Posyp przyprawami, oprósz mąką. Obrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu w brytfance. 2. Śliwki umyj i wydryluj, dodaj do mięsa w brytfance, polej sokiem z cytryny. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego dp temperatury 200°C i piecz do czasu aż z nakłutego mięsa będzie wypływał klarowny sok. W trakcie pieczenia podlewaj mięso wytwarzającym się sosem. 3. Na 2-3 minuty przed końcem pieczenia dodaj śmietanę. 4. Miękkie mięso wyjmij, pokrój w plastry. Sos z brytfanki przetrzyj przez sitko. Polej mięso. Potrawa najlepiej smakuje z kluskami kładzionymi. Można też podać z kluskami śląskimi lub kopytkami.