Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wartość kaloryczna 1 porcji: 490 kcal.
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 96
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 439
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 127
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 96
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 439
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 127
Składniki
Mięso umyj, wyżyłuj, rozbij tłuczkiem. Posyp przyprawami, oprósz mąką. Obrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu w brytfance. 2. Śliwki umyj i wydryluj, dodaj do mięsa w brytfance, polej sokiem z cytryny. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego dp temperatury 200°C i piecz do czasu aż z nakłutego mięsa będzie wypływał klarowny sok. W trakcie pieczenia podlewaj mięso wytwarzającym się sosem. 3. Na 2-3 minuty przed końcem pieczenia dodaj śmietanę. 4. Miękkie mięso wyjmij, pokrój w plastry. Sos z brytfanki przetrzyj przez sitko. Polej mięso. Potrawa najlepiej smakuje z kluskami kładzionymi. Można też podać z kluskami śląskimi lub kopytkami.