Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wartość kaloryczna 1 porcji: 490 kcal.
Jeśli szukasz zarówno pysznej, jak i zdrowej alternatywy dla słodkich przekąs...
Odsłon: 138
To proste i szybkie do przygotowania ciasteczka, które zasmakują każdemu.
Odsłon: 59
Grzyby można suszyć na różne sposoby. Każdy dobry. Może to być nawlekanie na...
Odsłon: 63
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 57
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 94
Jeśli szukasz zarówno pysznej, jak i zdrowej alternatywy dla słodkich przekąs...
Odsłon: 138
To proste i szybkie do przygotowania ciasteczka, które zasmakują każdemu.
Odsłon: 59
Grzyby można suszyć na różne sposoby. Każdy dobry. Może to być nawlekanie na...
Odsłon: 63
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 57
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 94
Składniki
Mięso umyj, wyżyłuj, rozbij tłuczkiem. Posyp przyprawami, oprósz mąką. Obrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu w brytfance. 2. Śliwki umyj i wydryluj, dodaj do mięsa w brytfance, polej sokiem z cytryny. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego dp temperatury 200°C i piecz do czasu aż z nakłutego mięsa będzie wypływał klarowny sok. W trakcie pieczenia podlewaj mięso wytwarzającym się sosem. 3. Na 2-3 minuty przed końcem pieczenia dodaj śmietanę. 4. Miękkie mięso wyjmij, pokrój w plastry. Sos z brytfanki przetrzyj przez sitko. Polej mięso. Potrawa najlepiej smakuje z kluskami kładzionymi. Można też podać z kluskami śląskimi lub kopytkami.