Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wartość kaloryczna 1 porcji: 490 kcal.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3703
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2025
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5411
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5468
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3703
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2025
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5411
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5468
Składniki
Mięso umyj, wyżyłuj, rozbij tłuczkiem. Posyp przyprawami, oprósz mąką. Obrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu w brytfance. 2. Śliwki umyj i wydryluj, dodaj do mięsa w brytfance, polej sokiem z cytryny. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego dp temperatury 200°C i piecz do czasu aż z nakłutego mięsa będzie wypływał klarowny sok. W trakcie pieczenia podlewaj mięso wytwarzającym się sosem. 3. Na 2-3 minuty przed końcem pieczenia dodaj śmietanę. 4. Miękkie mięso wyjmij, pokrój w plastry. Sos z brytfanki przetrzyj przez sitko. Polej mięso. Potrawa najlepiej smakuje z kluskami kładzionymi. Można też podać z kluskami śląskimi lub kopytkami.