Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego z brzoskwiniami, łatwe do zrobienia i szybkie :-)
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 21
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18522
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7075
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30657
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 21
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18522
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7075
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30657
Składniki
Świeże brzoskwinie przelać wrzątkiem, schłodzić w zimnej wodzie, obrać i poprzekrawać na połówki, usunąć pestki.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Następnie ułożyć kwadraty w odstępach na wyścielonej papierem do pieczenia blasze i każdy posmarować roztrzepanym jajkiem. Środek kwadratów posypać odrobiną cukru w kryształkach.
Wgłębienia w połówkach brzoskwiń lekko posypać cynamonem, po czym ułożyć owoce (wypukłą stroną do góry) na kwadratach ciasta.
Piec ok.15 min w temperaturze 220°C. Jeszcze ciepłe ciasteczka posypać (przez sitko) cukrem pudrem.