Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego z brzoskwiniami, łatwe do zrobienia i szybkie :-)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 301
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 102
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 480
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 301
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 102
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 480
Składniki
Świeże brzoskwinie przelać wrzątkiem, schłodzić w zimnej wodzie, obrać i poprzekrawać na połówki, usunąć pestki.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Następnie ułożyć kwadraty w odstępach na wyścielonej papierem do pieczenia blasze i każdy posmarować roztrzepanym jajkiem. Środek kwadratów posypać odrobiną cukru w kryształkach.
Wgłębienia w połówkach brzoskwiń lekko posypać cynamonem, po czym ułożyć owoce (wypukłą stroną do góry) na kwadratach ciasta.
Piec ok.15 min w temperaturze 220°C. Jeszcze ciepłe ciasteczka posypać (przez sitko) cukrem pudrem.