Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego z brzoskwiniami, łatwe do zrobienia i szybkie :-)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8256
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 622
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8256
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 622
Składniki
Świeże brzoskwinie przelać wrzątkiem, schłodzić w zimnej wodzie, obrać i poprzekrawać na połówki, usunąć pestki.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Następnie ułożyć kwadraty w odstępach na wyścielonej papierem do pieczenia blasze i każdy posmarować roztrzepanym jajkiem. Środek kwadratów posypać odrobiną cukru w kryształkach.
Wgłębienia w połówkach brzoskwiń lekko posypać cynamonem, po czym ułożyć owoce (wypukłą stroną do góry) na kwadratach ciasta.
Piec ok.15 min w temperaturze 220°C. Jeszcze ciepłe ciasteczka posypać (przez sitko) cukrem pudrem.