Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe babeczki lubi chyba większość z nas. Te, przygotowane w wersji na słono mogą stanowić świetną przekąskę lub dodatek do zupy krem. Polecam!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3809
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3809
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Składniki
Mięso umyć, pokroić i usmażyć na oliwie z przyprawami. Następnie ostudzić i zmielić. Odcedzoną kukurydzę dodać do mięsa i wymieszać.
Jaja z miksować z maślanką. Dodać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Na końcu przyprawy i całość dokładnie połączyć.
Do papilotek nakładać po łyżce ciasta i łyżce farszu. Na wierzch rozłożyć pozostałe ciasto.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 25-30 min. Jako przekąskę można podawać np. z sosem bazyliowym. Smacznego!