Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne muffiny z fetą, oliwkami i suszonymi pomidorami. Są puszyste i smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3190
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 619
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3190
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 619
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, sól, pieprz i mieszamy. W osobnym naczyniu łączymy majonez, mleko oraz jajko. Następnie łączymy ze sobą składniki suche i mokre.
Ser feta kroimy w drobną kostkę. Pomidory odsączamy z oleju i również kroimy w kostkę. Oliwki kroimy w plasterki. Bazylię drobno siekamy.
Wszystkie składniki dodajemy do przygotowanego ciasta z tym, że ser feta dodajemy jako ostatni i delikatnie mieszamy. Przekładamy ciasto do silikonowych foremek na muffiny.
Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C. Z podanych składników wychodzi 18 szt. muffinek. Smacznego