Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne muffiny z fetą, oliwkami i suszonymi pomidorami. Są puszyste i smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9087
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5894
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9087
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5894
Składniki
Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, sól, pieprz i mieszamy. W osobnym naczyniu łączymy majonez, mleko oraz jajko. Następnie łączymy ze sobą składniki suche i mokre.
Ser feta kroimy w drobną kostkę. Pomidory odsączamy z oleju i również kroimy w kostkę. Oliwki kroimy w plasterki. Bazylię drobno siekamy.
Wszystkie składniki dodajemy do przygotowanego ciasta z tym, że ser feta dodajemy jako ostatni i delikatnie mieszamy. Przekładamy ciasto do silikonowych foremek na muffiny.
Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C. Z podanych składników wychodzi 18 szt. muffinek. Smacznego