Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na nietypową przekąskę imprezową? Ten przepis z pewnością sprawdzi się idealnie. Rurki z ciasta francuskiego tym razem w wersji wytrawnej faszerowane pyszną pastą z tuńczyka, jajek i ogórka. Znikają w ekspresowym tempie :)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 263
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4978
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4847
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 525
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 263
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4978
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4847
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 525
Składniki
Ciasto pociąć na długie paski o grubości ok. 2 cm. Nawijać na rurki zaczynając od cieńszego końca tak, aby ciasto lekko na siebie zachodziło. Rurki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem. Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 210 stopni przez ok. 10-15 minut. Wystudzić i delikatnie zdjąć z foremek.
Tuńczyka odsączyć z zalewy, przełożyć na miski. Dodać starte na tarce na grubych oczkach jajka, pokrojonego w drobną kostkę ogórka, posiekany szczypiorem, sos sriracha i majonez. Doprawić solą i wymieszać. Rurki nadziewać pastą.