Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na nietypową przekąskę imprezową? Ten przepis z pewnością sprawdzi się idealnie. Rurki z ciasta francuskiego tym razem w wersji wytrawnej faszerowane pyszną pastą z tuńczyka, jajek i ogórka. Znikają w ekspresowym tempie :)
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 753
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 204
Sernik cytrynowy to deser o wyjątkowo delikatnej konsystencji i orzeźwiającym...
Odsłon: 48
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 2346
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 753
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 204
Sernik cytrynowy to deser o wyjątkowo delikatnej konsystencji i orzeźwiającym...
Odsłon: 48
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 2346
Składniki
Ciasto pociąć na długie paski o grubości ok. 2 cm. Nawijać na rurki zaczynając od cieńszego końca tak, aby ciasto lekko na siebie zachodziło. Rurki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem. Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 210 stopni przez ok. 10-15 minut. Wystudzić i delikatnie zdjąć z foremek.
Tuńczyka odsączyć z zalewy, przełożyć na miski. Dodać starte na tarce na grubych oczkach jajka, pokrojonego w drobną kostkę ogórka, posiekany szczypiorem, sos sriracha i majonez. Doprawić solą i wymieszać. Rurki nadziewać pastą.