Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie macie pomysłu na małą przekąskę albo na wcześniejszą kolację, albo chcecie podać gościom coś innego to mam dla Was idealną propozycję. Zapraszam na wytrawne scones z cheddarem i szynką. Pewnie brzmi troche egzotycznie, ale są to angielskie bułeczki podane w formie pizzy. Przepis zaczerpnięty z kuchni Lidla, oczywiście z moją małą modyfikacją :)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19909
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 497
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 539
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19909
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 497
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 539
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243683
Składniki
W pierwszej kolejności ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, szynkę kroimy w kostkę (wielkość ok. 1 cm.), a szczypiorek drobno siekamy. Do dużej miski przesiewamy obie mąki z proszkiem do pieczeni, dodajemy również czosnek granulowany, zioła prowansalskie, sól i cukier. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę masło i ketfir mieszamy dłońmi z pozostałymi składnikami, do powstania kruszonki. Do tak przygotowanego ciasta dodajemy wcześniej pokrojone składniki i całość mieszamy. Ciasto wyrabiamy tak długo aż przestanie się kleić do dłoni. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na okrągły placek o grubości ok. 3 cm, przekładamy delikatnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220°C. przez ok. 18-20 minut.
Upieczone ciasto kroimy jak pizzę.
Smacznego
:)
Bardzo polecam :)