Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź po japońsku to jedna z szybszych w przygotowaniu przystawek. 3 przenikające przez siebie smaki - słony, słodki, ostry tworzą świetną kompozycję smakową a wielkość "na jeden kęs" pozwalają się nimi delektować jednocześnie.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 813
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8879
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4741
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 813
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8879
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4741
Składniki
Śledzia płuczę z zalewy solnej i zostawiam jeszcze na chwilę w wodzie, jajko gotuję na twardo. Cebulę drobno szatkuję, jabłko oczyszczam z gniazda nasiennego i również drobno kroję, mieszam razem z łyżką majonezu doprawiając odrobiną pieprzu. Wymoczone matiasy kroję w kawałki takie ok 3cm i układam na nich kolejno ok łyżeczki sałatki cebulowo-jabłkowej, pół plasterka jajka, koperek i kapara. Galeria zdjęć z etapami : http://mechanikwkuchni.blogspot.com/2014/11/yako-tako-czyli-sledz-po-japonsku.html