Do góry

Przekąski Przepis na:

Yako tako czyli śledź po japońsku

Yako tako czyli śledź po japońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 5031

Dodano:

Odsłon: 16789

Śledź po japońsku to jedna z szybszych w przygotowaniu przystawek. 3 przenikające przez siebie smaki - słony, słodki, ostry tworzą świetną kompozycję smakową a wielkość "na jeden kęs" pozwalają się nimi delektować jednocześnie.

Składniki

  • 3 filety śledziowe ala matias
  • pół średniej cebuli
  • 1 średnie słodkie jabłko
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 duże jajko
  • Koperek
  • kapary
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śledzia płuczę z zalewy solnej i zostawiam jeszcze na chwilę w wodzie, jajko gotuję na twardo.
    Cebulę drobno szatkuję, jabłko oczyszczam z gniazda nasiennego i również drobno kroję, mieszam razem z łyżką majonezu doprawiając odrobiną pieprzu.
    Wymoczone matiasy kroję w kawałki takie ok 3cm i układam na nich kolejno ok łyżeczki sałatki cebulowo-jabłkowej, pół plasterka jajka, koperek i kapara.

    Galeria zdjęć z etapami :
    http://mechanikwkuchni.blogspot.com/2014/11/yako-tako-czyli-sledz-po-japonsku.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń