Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź po japońsku to jedna z szybszych w przygotowaniu przystawek. 3 przenikające przez siebie smaki - słony, słodki, ostry tworzą świetną kompozycję smakową a wielkość "na jeden kęs" pozwalają się nimi delektować jednocześnie.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Składniki
Śledzia płuczę z zalewy solnej i zostawiam jeszcze na chwilę w wodzie, jajko gotuję na twardo. Cebulę drobno szatkuję, jabłko oczyszczam z gniazda nasiennego i również drobno kroję, mieszam razem z łyżką majonezu doprawiając odrobiną pieprzu. Wymoczone matiasy kroję w kawałki takie ok 3cm i układam na nich kolejno ok łyżeczki sałatki cebulowo-jabłkowej, pół plasterka jajka, koperek i kapara. Galeria zdjęć z etapami : http://mechanikwkuchni.blogspot.com/2014/11/yako-tako-czyli-sledz-po-japonsku.html