Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowe a'la żabie udka w amarantusowej panierce to smaczna, zdrowa i pożywna przekąska :) Panierka nie zawiera glutenu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13282
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5805
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7453
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13282
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5805
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7453
Składniki
Pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek i kroimy ją na mniejsze kawałki. Każdy kawałek przekrawamy dodatkowo do około 3/4 długości. "Udka" oprószamy solą oraz pieprzem, obsypujemy ziołami prowansalskimi i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Każdy kawałek obtaczamy w mące gryczanej...
...a następnie w roztrzepanym jajku i amarantusie ekspandowanym. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Życzę smacznego! :)