Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tez zakręcone pizzerinki z pewnością rozkręcą niejedną karnawałową imprezę :) Świetnie smakują na ciepło, ale równie dobrze sprawdzą się jako przekąska na zimno. Zapewniam, że goście będą zachwyceni ;)
Przepis dnia
Wczoraj wyprobowalam przepis na slodkie, cynamonowe ciasto drozdzowe. ktorego...
Odsłon: 34031
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 200
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 181
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 200
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 181
Składniki
W ciepłej wodzie rozpuścić drożdże, dodać cukier i łyżkę mąki. Odstawić do podrośnięcia na ok. 10 minut. Do mąki dodać sól, podrośnięty rozczyn oraz oliwę. Wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Przełożyć do miski wysmarowanej oliwą i przykryć czystą ścierką. Odstawić do podrośnięcia na ok 1 godzinę. Cebulę pokroić w drobną kostkę, szynkę na paski, sery zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Podrośnięte ciasto chwilę ugnieść i rozwałkować na prostokąt. Wysmarować sosem, dodać cebulę i szynkę. Posypać serem i oregano. Ciasto zwinąć w rulon (od dłuższego boku) i pokroić na ok. 3-4 cm kawałki. Pizzerinki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 25-30 minut, do czasu aż ciasto będzie upieczone i ładnie zarumienione.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Placki kukurydziane
Przekąski
Kapusta kiszona z kaszą na oleju z cebulką
Przekąski
Pstrąg wędzony w glazurze
Przekąski
Serkowa rolada z salmi
Placki kukurydziane
Polecam smaczne placki tym razem z kukurydzy na które serdecznie zapraszam. P...
Odsłon: 32
Kapusta kiszona z kaszą na oleju z cebulką
Chcecie przepis na pyszną kapustę kiszoną z dodatkiem kaszy jęczmiennej oraz...
Odsłon: 64