Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zielono-czerwono mi !!!!
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 240
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3166
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 335
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29282
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 240
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3166
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 335
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29282
Składniki
Umyte, lecz nieobrane cukinie pokroić w grube plastry (ok.1 cm), pomidory obrać ze skórki i pokroić byle jak i tak ulegną destrukcji tj.pełnemu rozpadowi.. Na rozpuszczone masło wrzycić cukinie i pomidory , przyprawić i dusić (właściwie smażyć) na dużym ogniu bez przykrycia ok 10 min. co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodać groszek. Gotowe danie udekorować zieleniną i podawać jako dodatek do mięs, lub jako samodzielne wegetariańskie danie.