Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1165
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5897
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1165
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5897
Składniki
Umyte, lecz nieobrane cukinie pokroić w grube plastry (ok.1 cm), pomidory obrać ze skórki i pokroić byle jak i tak ulegną destrukcji tj.pełnemu rozpadowi.. Na rozpuszczone masło wrzycić cukinie i pomidory , przyprawić i dusić (właściwie smażyć) na dużym ogniu bez przykrycia ok 10 min. co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodać groszek. Gotowe danie udekorować zieleniną i podawać jako dodatek do mięs, lub jako samodzielne wegetariańskie danie.