Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8432
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8432
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Składniki
Umyte, lecz nieobrane cukinie pokroić w grube plastry (ok.1 cm), pomidory obrać ze skórki i pokroić byle jak i tak ulegną destrukcji tj.pełnemu rozpadowi.. Na rozpuszczone masło wrzycić cukinie i pomidory , przyprawić i dusić (właściwie smażyć) na dużym ogniu bez przykrycia ok 10 min. co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodać groszek. Gotowe danie udekorować zieleniną i podawać jako dodatek do mięs, lub jako samodzielne wegetariańskie danie.