Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekane bataty

Zapiekane bataty

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1309

Dodano:

Odsłon: 3849

Bataty przygotujemy bardzo szybko. Moja rodzina je bardzo lubi, najlepsze są zapiekane. Możemy dodać do farszu to co mamy w lodówce. Proste a jakie dobre danie.

Składniki

  • 2 bataty
  • 4 plastry szynki wędzonej
  • 1 pomidor
  • 2 pomidory suszone
  • ser feta
  • natka pietruszki
  • 1 cebula czerwona
  • marynata: 4 łyżki oliwy
  • sól
  • 1/2 łyżeczki bazylii, oregano
  • 1 ząbek czosnku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki słodkie szoruje dokładnie, wycieram . W misce robię marynatę z oliwy, soli, bazylii, oregano, czosnku. smaruję nią bataty i zawijam w folię aluminiową. Piekarnik nagrzałam do 200 stopni i piekłam je godzinę przy okazji pieczenia chleba. Po wyjęciu kroję na pół, układam szynkę, pomidorki, fetę, cebulę i wstawiam ponownie na 10 minut do piekarnika. Posypuje natka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń