Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bataty przygotujemy bardzo szybko. Moja rodzina je bardzo lubi, najlepsze są zapiekane. Możemy dodać do farszu to co mamy w lodówce. Proste a jakie dobre danie.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 290
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1198
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1250
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13391
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 290
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1198
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1250
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13391
Składniki
Ziemniaki słodkie szoruje dokładnie, wycieram . W misce robię marynatę z oliwy, soli, bazylii, oregano, czosnku. smaruję nią bataty i zawijam w folię aluminiową. Piekarnik nagrzałam do 200 stopni i piekłam je godzinę przy okazji pieczenia chleba. Po wyjęciu kroję na pół, układam szynkę, pomidorki, fetę, cebulę i wstawiam ponownie na 10 minut do piekarnika. Posypuje natka.