Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bataty przygotujemy bardzo szybko. Moja rodzina je bardzo lubi, najlepsze są zapiekane. Możemy dodać do farszu to co mamy w lodówce. Proste a jakie dobre danie.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2855
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3383
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2855
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3383
Składniki
Ziemniaki słodkie szoruje dokładnie, wycieram . W misce robię marynatę z oliwy, soli, bazylii, oregano, czosnku. smaruję nią bataty i zawijam w folię aluminiową. Piekarnik nagrzałam do 200 stopni i piekłam je godzinę przy okazji pieczenia chleba. Po wyjęciu kroję na pół, układam szynkę, pomidorki, fetę, cebulę i wstawiam ponownie na 10 minut do piekarnika. Posypuje natka.