Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na przekąskę.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1579
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8787
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3154
Polecam.
Odsłon: 1962
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1579
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8787
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3154
Polecam.
Odsłon: 1962
Składniki
Pory oczyściłem, odciąłem korzonki, przyciąłem ciemnozielone końce, opłukałem, włożyłem do osolonego wrzątku i obgotowałem 5 minut. Osączyłem, przeciąłem wzdłuż na połówki. Dymkę oczyściłem, opłukałem, posiekałem razem ze szczypiorkiem i zeszkliłem na 2 łyżkach oleju. Dodałem pokrojoną w kostkę kiełbasę i mieszając, smażyłem razem 3 minuty. Odstawiłem z ognia, ostudziłem. Dodałem posiekane jajka na ugotowane na twardo, starty żółty ser, tartą bułkę i śmietanę. Farsz doprawiłem tymiankiem , solą oraz pieprzem. Połówki porów ułożyłem w posmarowanym olejem naczyniu do zapiekania i napełniłem przygotowanym farszem. Zapiekałem 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.