Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na wykorzystanie resztek. Dobre zarówno na przekąskę na przyjęcia jak i na kolację. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Najpierw łączymy mleko, jajka i olej. (Ja użyłam robota kuchennego ze względu na ograniczony czas jaki miałam do podania kolacji) Kiedy już wszystko będzie połączone dodać proszek do pieczenia i powoli dodawać mąki. Może się okazać że będzie potrzebna większa ilość niż podana w przepisie. Ciasto ma być delikatne.
Pokroić dodatki w mniejsze kawałeczki
ciasto rozwałkować na grubość ok 0,5 cm. Pokroić w ok 5 cm prostokąty. Smarować koncentratem, położyć po kawałeczku dodatków przykryć serem.
Zwinąć w rulonik
Ruloniki wyłożyć na blaszkę wyłożoną folią. Posmarować z wierzchu oliwą i posypać ziarnami sezamu.
Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 15-20 min, aż się zrumieni. Smacznego.