Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2606
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2606
Składniki
Przygotowanie Ziemniaki obieram i kroję w plasterki. Na patelni rozgrzewam margarynę, dodaję ziemniaki, duszę, aż będą miękkie. 2.Cebulę kroję w pół plastry, wędlinę i paprykę w paski. Podsmażam wszystko osobno, łączę z ziemniakami, przyprawiam solą i pieprzem. 3.Jajka roztrzepuję, mieszam z ziemniakami i zapiekam około 10 minut. 4.W innej wersji gotuję jajka na twardo, studzę i po obraniu dzielę wzdłuż na cztery części. Zapiekane warzywa wykładam na głęboki półmisek. Na wierzchu układam cząstki jajek. 5.Gotowe danie dekoruję maleńkimi gałązkami natki i krążkami czerwonej papryki.