Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrupiące ziemniaczki poprostu rewelacja :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7912
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1194
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13685
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7912
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1194
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13685
Składniki
Ziemniaki wyszorować szczoteczką, a następnie w łupinkach gotować w osolonej wodzie ok. 10 min. W międzyczasie podsmażyć na niewielkiej ilości oleju pokrojoną w kostkę cebulkę i boczek. Ziemniaki odcedzić, rozgnieść widelcem lub praską na kawałki. Posypać cebulką i boczkiem, porozkładać na nich ząbki czosnku. Całość posypać słodką papryką. Zapiekać 20 min.