Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki to idealny pomysł na szybki obiad lub kolację
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 24
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 29
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 6531
Smaczna sałatka na różne okazje z kalafiorem, pomidorami i jajkiem a do tego...
Odsłon: 3136
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 24
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 29
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 6531
Smaczna sałatka na różne okazje z kalafiorem, pomidorami i jajkiem a do tego...
Odsłon: 3136
Składniki
1. Bagietki przekrajemy wzdłuż, smarujemy masłem. 2. Pieczarki myjemy i osuszamy. Kroimy w plasterki ( ja robię to na tarku o specjalnych oczkach wtedy plastry są fajne cieniutkie) 3. Ser żółty ścieramy na grubych oczkach i posypujemy bagietki. 4. Piekarnik nagrzewamy do 170⁰. Pieczemy zapiekanki około 20 minut aż bagietka się zarumieni a ser rozpuści. 5. W między czasie robimy sos. Do miseczki dajemy majonez, jogurt, czosnek przecisiety przez praske, zioła oraz szczyptę soli i pieprzu do smaku. 6. Na upieczone zapiekanki dajemy składniki, ogórek, kukurydzę, sos czosnkowy ( ja polewam jeszcze keczupem jak kto lubi) i na koniec posypuje szczypiorkiem. Gotowe zapiekanki najlepiej smakują na ciepło smacznego!