Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki to idealny pomysł na szybki obiad lub kolację
1. Bagietki przekrajemy wzdłuż, smarujemy masłem.
2. Pieczarki myjemy i osuszamy. Kroimy w plasterki ( ja robię to na tarku o specjalnych oczkach wtedy plastry są fajne cieniutkie)
3. Ser żółty ścieramy na grubych oczkach i posypujemy bagietki.
4. Piekarnik nagrzewamy do 170⁰. Pieczemy zapiekanki około 20 minut aż bagietka się zarumieni a ser rozpuści.
5. W między czasie robimy sos. Do miseczki dajemy majonez, jogurt, czosnek przecisiety przez praske, zioła oraz szczyptę soli i pieprzu do smaku.
6. Na upieczone zapiekanki dajemy składniki, ogórek, kukurydzę, sos czosnkowy ( ja polewam jeszcze keczupem jak kto lubi) i na koniec posypuje szczypiorkiem. Gotowe zapiekanki najlepiej smakują na ciepło smacznego!
Zapiekanki wychodzą bardzo aromatyczne i chrupiące.Szczerze polecam ten przepis.
Odsłon: 1607
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3140
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2109
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 7208
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 161
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3140
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2109
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 7208
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 161
Składniki
1. Bagietki przekrajemy wzdłuż, smarujemy masłem. 2. Pieczarki myjemy i osuszamy. Kroimy w plasterki ( ja robię to na tarku o specjalnych oczkach wtedy plastry są fajne cieniutkie) 3. Ser żółty ścieramy na grubych oczkach i posypujemy bagietki. 4. Piekarnik nagrzewamy do 170⁰. Pieczemy zapiekanki około 20 minut aż bagietka się zarumieni a ser rozpuści. 5. W między czasie robimy sos. Do miseczki dajemy majonez, jogurt, czosnek przecisiety przez praske, zioła oraz szczyptę soli i pieprzu do smaku. 6. Na upieczone zapiekanki dajemy składniki, ogórek, kukurydzę, sos czosnkowy ( ja polewam jeszcze keczupem jak kto lubi) i na koniec posypuje szczypiorkiem. Gotowe zapiekanki najlepiej smakują na ciepło smacznego!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pizza z pieczarkami.
Przekąski
Babeczki z borówkami
Przekąski
Twaróg w chlebie
Przekąski
Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci
Pizza z pieczarkami.
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 161
Babeczki z borówkami
Smaczne i szybkie w wykonaniu babeczki z borówkami które zachwycą twoich znaj...
Odsłon: 730