Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki to idealny pomysł na szybki obiad lub kolację
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112911
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 217
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 491
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 448
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 819
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112911
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 217
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 491
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 448
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 819
Składniki
1. Bagietki przekrajemy wzdłuż, smarujemy masłem. 2. Pieczarki myjemy i osuszamy. Kroimy w plasterki ( ja robię to na tarku o specjalnych oczkach wtedy plastry są fajne cieniutkie) 3. Ser żółty ścieramy na grubych oczkach i posypujemy bagietki. 4. Piekarnik nagrzewamy do 170⁰. Pieczemy zapiekanki około 20 minut aż bagietka się zarumieni a ser rozpuści. 5. W między czasie robimy sos. Do miseczki dajemy majonez, jogurt, czosnek przecisiety przez praske, zioła oraz szczyptę soli i pieprzu do smaku. 6. Na upieczone zapiekanki dajemy składniki, ogórek, kukurydzę, sos czosnkowy ( ja polewam jeszcze keczupem jak kto lubi) i na koniec posypuje szczypiorkiem. Gotowe zapiekanki najlepiej smakują na ciepło smacznego!