Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki to idealny pomysł na szybki obiad lub kolację
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 101
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 101
Składniki
1. Bagietki przekrajemy wzdłuż, smarujemy masłem. 2. Pieczarki myjemy i osuszamy. Kroimy w plasterki ( ja robię to na tarku o specjalnych oczkach wtedy plastry są fajne cieniutkie) 3. Ser żółty ścieramy na grubych oczkach i posypujemy bagietki. 4. Piekarnik nagrzewamy do 170⁰. Pieczemy zapiekanki około 20 minut aż bagietka się zarumieni a ser rozpuści. 5. W między czasie robimy sos. Do miseczki dajemy majonez, jogurt, czosnek przecisiety przez praske, zioła oraz szczyptę soli i pieprzu do smaku. 6. Na upieczone zapiekanki dajemy składniki, ogórek, kukurydzę, sos czosnkowy ( ja polewam jeszcze keczupem jak kto lubi) i na koniec posypuje szczypiorkiem. Gotowe zapiekanki najlepiej smakują na ciepło smacznego!