Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W większości domów niedziela kojarzy się z rosołem. Co zrobić z pozostałościami, oprócz przysłowiowej pomidorówki? Podpowiadamy...
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1216
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2895
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 992
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1761
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1216
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2895
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 992
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1761
Składniki
Na dnie naczynia układamy makaron. Mięso oddzielamy od kości, kroimy w kostkę, układamy na makaronie, następnie kładziemy oczyszczone i pokrojone na plasterki pieczarki. W rondelku zagotowujemy rosół, rozpuszczamy ser, zalewamy zapiekankę. Wierzch posypujemy startym serem i posiekaną czerwoną cebulą. Zapiekamy 30 min w temperaturze 180°C.