Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka makaronowa

Zapiekanka makaronowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2139 Ocena: 47650

Dodano:

Odsłon: 18160

W większości domów niedziela kojarzy się z rosołem. Co zrobić z pozostałościami, oprócz przysłowiowej pomidorówki? Podpowiadamy...

Składniki

  • 300 g ugotowanego makaronu
  • 500 g ugotowanego kurczaka
  • 250 g pieczarek
  • 300 ml rosołu
  • 150 g roquefort (lub innego pleśniowego)
  • 250 g startego sera żółtego
  • 1 cebula czerwona
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na dnie naczynia układamy makaron. Mięso oddzielamy od kości, kroimy w kostkę, układamy na makaronie, następnie kładziemy oczyszczone i pokrojone na plasterki pieczarki.
    W rondelku zagotowujemy rosół, rozpuszczamy ser, zalewamy zapiekankę. Wierzch posypujemy startym serem i posiekaną czerwoną cebulą. Zapiekamy 30 min w temperaturze 180°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grin-porsze 16 lutego 2016 Hmmm...jak zwykle i niezmiennie prosto, łatwo i pysznie:) okazuje się, że 3/4 przepisów w mojej książce pochodzi od ciebie... Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń