Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem, że jest dużo zapiekanek na stronie, ale spróbujcie mojego pomysłu:).
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1300
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18455
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1300
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18455
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić na plastry, cukinie i cebulę także plastry. Paprykę w kostkę. Wyłożyć na przemian w wysmarowanym naczyniu.
Sos beszamelowy: masło roztopić na patelni, podsmażyć mąkę, wlać mleko, mieszać aż zgęstnieje, doprawić gałką, solą i pieprzem. Zalać warzywa, zapiekać do 40 min w 170-180 stopniach.
Słonecznik uprażyć na oleju, ser zetrzeć. Wyciągnąć zapiekankę, posypać słonecznikiem i serem, do piekarnika na 10 min. Podawać z białym winem.Smacznego!!