Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 1110
Dodano: 18.08.2010
Odsłon: 38647
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki obrać, pokroić na plastry, cukinie i cebulę także plastry. Paprykę w kostkę. Wyłożyć na przemian w wysmarowanym naczyniu.
Sos beszamelowy: masło roztopić na patelni, podsmażyć mąkę, wlać mleko, mieszać aż zgęstnieje, doprawić gałką, solą i pieprzem. Zalać warzywa, zapiekać do 40 min w 170-180 stopniach.
Słonecznik uprażyć na oleju, ser zetrzeć. Wyciągnąć zapiekankę, posypać słonecznikiem i serem, do piekarnika na 10 min. Podawać z białym winem.Smacznego!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (12)

Konto usunięte 16 października 2013Zgłoś do usunięcia
z pewnością wypróbuję, wygląda smacznie!1 Kto głosował? | Odpowiedz

noram 04 października 2010Zgłoś do usunięcia
Nigdy bym nie wpadła na dodanie slonecznika do zapiekanki. Wypróbuję ten patent ;-)1 Kto głosował? | Odpowiedz

barbarka282 02 października 2010Zgłoś do usunięcia
Wygląda bardzo smaczniście....,a smakuje na pewno jeszcze lepiej . Chętnie wypróbuję ten przepis!1 Kto głosował? | Odpowiedz

kibi87 22 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
ziemniaki surowe2 Kto głosował? | Odpowiedz

betitka7 22 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Ziemniaki gotowane czy surowe mają być?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Attaga08 22 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Mmmmmmm uwielbiam zapiekanki wszelkiego rodzaju, przepis ląduje do ulubionych1 Kto głosował? | Odpowiedz

wloszka26 22 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Wyglada smakowicie***))1 Kto głosował? | Odpowiedz

wloszka26 22 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Wyglada bardzo smakowicie..dzieki za przepis**))1 Kto głosował? | Odpowiedz

truskawa 20 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Slinka cieknie:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

mimi619 18 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Zrobię, ale raczej bez słonecznika ;) Pychaa :P1 Kto głosował? | Odpowiedz