Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TANIA I PROSTA W PRZYGOTOWANIU
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
KAPUSTĘ UMYC I POKROIĆ NA ĆWIARTKI,UGOTOWAC W OSOLONYM WRZĄTKU,ODCEDZIĆ I POKROIĆ NA MNIEJSZE KAWAŁKI.
POKROIĆ BOCZEK W NIEWIELKĄ KOSTKĘ PODSMAŻYĆ.KAPUSTĘ WYMIESZAĆ Z BOCZKIEM.
Z MASŁAORAZ MĄKI PRZYGOTOWAĆ JASNĄ ZASMAŻKĘ,ROZPROWADZIĆ JĄ ZE ŚMIETANĄ,ZAGOTOWAĆ,DOPRAWIĆ DO SMAKU WEDLE UZNANIA:SOLĄ,PIEPRZEM,GAŁKĄ MUSZKATUŁOWĄ,DODAĆ JAJKO I WYMIESZAĆ.
POSYPAĆ STARTYM ŻÓŁTYM SEREM ORAZ BUŁKĄ TARTĄ,WSTAWIĆ DO ROZGRZANEGO PIEKARNIKA,ZAPIEKAĆ PRZEZ OKOŁO 15 MINUT W TEMPERATURZE 180 STOPNI.