Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TANIA I PROSTA W PRZYGOTOWANIU
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 982
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 836
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12602
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 982
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 836
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12602
Składniki
KAPUSTĘ UMYC I POKROIĆ NA ĆWIARTKI,UGOTOWAC W OSOLONYM WRZĄTKU,ODCEDZIĆ I POKROIĆ NA MNIEJSZE KAWAŁKI.
POKROIĆ BOCZEK W NIEWIELKĄ KOSTKĘ PODSMAŻYĆ.KAPUSTĘ WYMIESZAĆ Z BOCZKIEM.
Z MASŁAORAZ MĄKI PRZYGOTOWAĆ JASNĄ ZASMAŻKĘ,ROZPROWADZIĆ JĄ ZE ŚMIETANĄ,ZAGOTOWAĆ,DOPRAWIĆ DO SMAKU WEDLE UZNANIA:SOLĄ,PIEPRZEM,GAŁKĄ MUSZKATUŁOWĄ,DODAĆ JAJKO I WYMIESZAĆ.
POSYPAĆ STARTYM ŻÓŁTYM SEREM ORAZ BUŁKĄ TARTĄ,WSTAWIĆ DO ROZGRZANEGO PIEKARNIKA,ZAPIEKAĆ PRZEZ OKOŁO 15 MINUT W TEMPERATURZE 180 STOPNI.