Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 1110
Dodano: 23.08.2009
Odsłon: 13620
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
KAPUSTĘ UMYC I POKROIĆ NA ĆWIARTKI,UGOTOWAC W OSOLONYM WRZĄTKU,ODCEDZIĆ I POKROIĆ NA MNIEJSZE KAWAŁKI.
POKROIĆ BOCZEK W NIEWIELKĄ KOSTKĘ PODSMAŻYĆ.KAPUSTĘ WYMIESZAĆ Z BOCZKIEM.
Z MASŁAORAZ MĄKI PRZYGOTOWAĆ JASNĄ ZASMAŻKĘ,ROZPROWADZIĆ JĄ ZE ŚMIETANĄ,ZAGOTOWAĆ,DOPRAWIĆ DO SMAKU WEDLE UZNANIA:SOLĄ,PIEPRZEM,GAŁKĄ MUSZKATUŁOWĄ,DODAĆ JAJKO I WYMIESZAĆ.
POSYPAĆ STARTYM ŻÓŁTYM SEREM ORAZ BUŁKĄ TARTĄ,WSTAWIĆ DO ROZGRZANEGO PIEKARNIKA,ZAPIEKAĆ PRZEZ OKOŁO 15 MINUT W TEMPERATURZE 180 STOPNI.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

amidalla 13 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Szukałam w tagach przepisów, w których jest kapusta pekińska, ale nie w sałatkach, bo to juz nudne. I znalazłam ten przepis:) Super! Dzisiaj zrobię zapiekankę i mam nadzieję, że będzie pycha:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

andzela2309 26 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Ja zawsze ją robię tą zapiekankę gdy zostajk mi kapusta włoska gdy robię gołąbki z tejj kapusty.0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 26 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
ciekawy pomysł z tą kapustą do zapiekanki, muszę koniecznie wypróbować:)0 Kto głosował? | Odpowiedz