Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TANIA I PROSTA W PRZYGOTOWANIU
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 128
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 706
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 85
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 128
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 706
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 85
Składniki
KAPUSTĘ UMYC I POKROIĆ NA ĆWIARTKI,UGOTOWAC W OSOLONYM WRZĄTKU,ODCEDZIĆ I POKROIĆ NA MNIEJSZE KAWAŁKI.
POKROIĆ BOCZEK W NIEWIELKĄ KOSTKĘ PODSMAŻYĆ.KAPUSTĘ WYMIESZAĆ Z BOCZKIEM.
Z MASŁAORAZ MĄKI PRZYGOTOWAĆ JASNĄ ZASMAŻKĘ,ROZPROWADZIĆ JĄ ZE ŚMIETANĄ,ZAGOTOWAĆ,DOPRAWIĆ DO SMAKU WEDLE UZNANIA:SOLĄ,PIEPRZEM,GAŁKĄ MUSZKATUŁOWĄ,DODAĆ JAJKO I WYMIESZAĆ.
POSYPAĆ STARTYM ŻÓŁTYM SEREM ORAZ BUŁKĄ TARTĄ,WSTAWIĆ DO ROZGRZANEGO PIEKARNIKA,ZAPIEKAĆ PRZEZ OKOŁO 15 MINUT W TEMPERATURZE 180 STOPNI.