Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu rewelacyjna zapiekanka, która często gości na moim stole:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9098
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9098
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Łososia kroimy w kostkę. Składniki marynaty mieszamy i dodajemy rybę. Odkładamy na 20 minut.
Brokuł myjemy i dzielimy na małe różyczki. Gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Następnie przelewamy zimną wodą.
Mieszamy serek z jajkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Dodajemy brokuł i mieszamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem rzepakowym, wkładamy łososia wraz z powstałą zalewą. Na to wlewamy brokuła z masą serową. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni (termoobieg). Pieczemy 40 minut pod przykryciem oraz kolejne 10 minut bez przykrycia.
Po wyjęciu z piekarnika zostawiamy na około 10 minut. Po tym czasie kroimy.