Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu rewelacyjna zapiekanka, która często gości na moim stole:)
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 77
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1150
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 446
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15440
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 77
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1150
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 446
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15440
Składniki
Łososia kroimy w kostkę. Składniki marynaty mieszamy i dodajemy rybę. Odkładamy na 20 minut.
Brokuł myjemy i dzielimy na małe różyczki. Gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Następnie przelewamy zimną wodą.
Mieszamy serek z jajkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Dodajemy brokuł i mieszamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem rzepakowym, wkładamy łososia wraz z powstałą zalewą. Na to wlewamy brokuła z masą serową. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni (termoobieg). Pieczemy 40 minut pod przykryciem oraz kolejne 10 minut bez przykrycia.
Po wyjęciu z piekarnika zostawiamy na około 10 minut. Po tym czasie kroimy.