Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do przygotowania i smaczne danie obiadowe, najlepiej smakuje z sałatą zieloną, albo surówką z kapusty włoskiej
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 275
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 128
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1434
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 275
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 128
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1434
Składniki
Ziemniaki obrać ugotować zgnieść na pire
Mieso szybko przesmazyć na patelni z łyzką margaryny doprawiajac solą i piepszem
Cebulę drobno posiekać zeszklić na patelni połowę dodac do mięsa a drugą połowę do ziemniaków wymieszać
Do naczynia żaroodpornego włożyć najpierw mieso z cebulką oraz z całym sosem jaki wytworzył się w trakcie przesmażania go, a na niego nałożyć pire z cebulką przykrywając je plastrami sera
Zapiekać do zrumienienia sera i ziemniaków około 20 min w temp. 200 C
Smacznego
PS: z tych proporcji wychodzi tak że jest taka sama warstwa miesa i pire na zdjęciu było gorące wybierane i wyglada jak bybyło bardzo mało mięsa