Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do przygotowania i smaczne danie obiadowe, najlepiej smakuje z sałatą zieloną, albo surówką z kapusty włoskiej
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 61
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2528
Polecam.
Odsłon: 461
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 680
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2003
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 61
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2528
Polecam.
Odsłon: 461
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 680
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2003
Składniki
Ziemniaki obrać ugotować zgnieść na pire
Mieso szybko przesmazyć na patelni z łyzką margaryny doprawiajac solą i piepszem
Cebulę drobno posiekać zeszklić na patelni połowę dodac do mięsa a drugą połowę do ziemniaków wymieszać
Do naczynia żaroodpornego włożyć najpierw mieso z cebulką oraz z całym sosem jaki wytworzył się w trakcie przesmażania go, a na niego nałożyć pire z cebulką przykrywając je plastrami sera
Zapiekać do zrumienienia sera i ziemniaków około 20 min w temp. 200 C
Smacznego
PS: z tych proporcji wychodzi tak że jest taka sama warstwa miesa i pire na zdjęciu było gorące wybierane i wyglada jak bybyło bardzo mało mięsa