Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do przygotowania i smaczne danie obiadowe, najlepiej smakuje z sałatą zieloną, albo surówką z kapusty włoskiej
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 85
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18673
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7150
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30793
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 85
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18673
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7150
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30793
Składniki
Ziemniaki obrać ugotować zgnieść na pire
Mieso szybko przesmazyć na patelni z łyzką margaryny doprawiajac solą i piepszem
Cebulę drobno posiekać zeszklić na patelni połowę dodac do mięsa a drugą połowę do ziemniaków wymieszać
Do naczynia żaroodpornego włożyć najpierw mieso z cebulką oraz z całym sosem jaki wytworzył się w trakcie przesmażania go, a na niego nałożyć pire z cebulką przykrywając je plastrami sera
Zapiekać do zrumienienia sera i ziemniaków około 20 min w temp. 200 C
Smacznego
PS: z tych proporcji wychodzi tak że jest taka sama warstwa miesa i pire na zdjęciu było gorące wybierane i wyglada jak bybyło bardzo mało mięsa