Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka z pieczarkami

Zapiekanka z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 183 Ocena: 1739

Dodano:

Odsłon: 893

Klasyczna zapiekanka z pieczarkami

Składniki

  • 2 mini bagietki lub jedna duża przekrojona na pół
  • ok 1 kg pieczarek (jeżeli chcemy dać grubszą warstwę pieczarek)
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • ser żółty tarty
  • szczypior do posypania
  • kukurydza
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki opłukać, obrać ze skórek i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podsmażyć na maśle na małym ogniu, aby wszystka powstała woda odparowała. Pod koniec doprawić solą i pieprzem do smaku.

    Bagietki przekroić na pół, pieczarki poukładać na przekrojonych bagietkach i posypać tartym serem.

  2. Tak przygotowane bagietki zapiekamy w piekarniku ok 15-20 minut w temperaturze ok 180 stopni aby ser się zapiekł.

    Zapiekanki po upieczeniu posypujemy pokrojonym szczypiorkiem i kukurydzą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń