Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna zapiekanka z pieczarkami
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3953
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19958
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3073
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4319
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3953
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19958
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3073
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4319
Składniki
Pieczarki opłukać, obrać ze skórek i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podsmażyć na maśle na małym ogniu, aby wszystka powstała woda odparowała. Pod koniec doprawić solą i pieprzem do smaku. Bagietki przekroić na pół, pieczarki poukładać na przekrojonych bagietkach i posypać tartym serem.
Tak przygotowane bagietki zapiekamy w piekarniku ok 15-20 minut w temperaturze ok 180 stopni aby ser się zapiekł. Zapiekanki po upieczeniu posypujemy pokrojonym szczypiorkiem i kukurydzą.