Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna zapiekanka z pieczarkami
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 139
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1168
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1209
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 139
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1168
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1209
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13307
Składniki
Pieczarki opłukać, obrać ze skórek i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podsmażyć na maśle na małym ogniu, aby wszystka powstała woda odparowała. Pod koniec doprawić solą i pieprzem do smaku. Bagietki przekroić na pół, pieczarki poukładać na przekrojonych bagietkach i posypać tartym serem.
Tak przygotowane bagietki zapiekamy w piekarniku ok 15-20 minut w temperaturze ok 180 stopni aby ser się zapiekł. Zapiekanki po upieczeniu posypujemy pokrojonym szczypiorkiem i kukurydzą.