Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sycąca niedroga smaczna i niezastąpiona na obiad z 1 dania ... zapiekanka jak się patrzy ;)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 723
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 723
Składniki
Ziemniaki obrać pokroić w grube ok 2cm plastry - podgotować w osolonej wodzie ok 10min od zagotowania wody delikatnie odcedzić-odstawić.
Zeszklić w rondlu pokrojoną w kostki cebulę dodać pokrojony w kostkę boczek i przyrumienić następnie dodać kiełbaskę pokrojoną w dowolne kawałki i czosnek w łupinkach podsmażać aż kiełbasa się ładne przyrumieni.
Do miseczki przelać śmietanę dodać przyprawy i dolać pól szklanki wody całość dokładnie wymieszać.
dno naczynia żaroodpornego ( lub blaszki na zapiekanki) skropić oliwą. Łyżką cedzakową delikatnie przekładać plastry ziemniaków zostawić kilka największych. Następnie wysypać kiełbaskę usmażoną z boczkiem cebula i czosnkiem. Posypać pokrojonym ogórkiem konserwowym. Ułożyć pozostałe plastry ziemniaków.
poukładać kawałeczki masła, posypać połową żółtego sera polać połową sosu następnie resztą żółtego sera i wylać resztę sosu. Zapiekać ok 25-30 minut w piekarniku nastawionym na 200stopni. SMACZNEGO !!!