Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sycąca niedroga smaczna i niezastąpiona na obiad z 1 dania ... zapiekanka jak się patrzy ;)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 190
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 214
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1309
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 190
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 214
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1309
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
Ziemniaki obrać pokroić w grube ok 2cm plastry - podgotować w osolonej wodzie ok 10min od zagotowania wody delikatnie odcedzić-odstawić.
Zeszklić w rondlu pokrojoną w kostki cebulę dodać pokrojony w kostkę boczek i przyrumienić następnie dodać kiełbaskę pokrojoną w dowolne kawałki i czosnek w łupinkach podsmażać aż kiełbasa się ładne przyrumieni.
Do miseczki przelać śmietanę dodać przyprawy i dolać pól szklanki wody całość dokładnie wymieszać.
dno naczynia żaroodpornego ( lub blaszki na zapiekanki) skropić oliwą. Łyżką cedzakową delikatnie przekładać plastry ziemniaków zostawić kilka największych. Następnie wysypać kiełbaskę usmażoną z boczkiem cebula i czosnkiem. Posypać pokrojonym ogórkiem konserwowym. Ułożyć pozostałe plastry ziemniaków.
poukładać kawałeczki masła, posypać połową żółtego sera polać połową sosu następnie resztą żółtego sera i wylać resztę sosu. Zapiekać ok 25-30 minut w piekarniku nastawionym na 200stopni. SMACZNEGO !!!