Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące zapiekanki z kurczakiem, pieczarkami i serem.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2457
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1466
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2180
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2457
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1466
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2180
Składniki
Zaczynam od przygotowania farszu. Pierś tnę w kilkucentymetrowe kostki. Pieczarki i cebulę obieram i szatkuję. Na patelnię wlewam olej, gdy będzie gorący wrzucam kurczaka. Do podsmażonego mięsa dokładam pieczarki i cebulę. Gdy wszystkie składniki będą gotowe, dodaję przecier i jeszcze chwilę smażę dokładnie wszystko mieszając. Na końcu doprawiam pieprzem i solą.
Bagietki przecinam, najpierw wzdłuż, a później jeszcze na połówki. Na każdym kawałku układam farsz i posypuję startym serem. Piekę około 10-15 minut w 180 stopniach C.