Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące zapiekanki z kurczakiem, pieczarkami i serem.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 742
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 742
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Składniki
Zaczynam od przygotowania farszu. Pierś tnę w kilkucentymetrowe kostki. Pieczarki i cebulę obieram i szatkuję. Na patelnię wlewam olej, gdy będzie gorący wrzucam kurczaka. Do podsmażonego mięsa dokładam pieczarki i cebulę. Gdy wszystkie składniki będą gotowe, dodaję przecier i jeszcze chwilę smażę dokładnie wszystko mieszając. Na końcu doprawiam pieprzem i solą.
Bagietki przecinam, najpierw wzdłuż, a później jeszcze na połówki. Na każdym kawałku układam farsz i posypuję startym serem. Piekę około 10-15 minut w 180 stopniach C.