Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-07-2017
Chrupiące ciasto francuskie z dodatkiem duszonego jarmużu, kremowego serka, salami cebuli i pomidora to wspaniały pomysł na przystawkę lub szybką kolację.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 939
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4568
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1201
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 534
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 939
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4568
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1201
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 534
Składniki
Jarmuż podduszamy na maśle, tak by zmniejszył swoją objętość, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Ciasto francuskie dzielimy na 6 prostokątów. Na każdym kawałku układamy jarmuż, serek, salami, cienko pokrojoną cebulę i pomidory. Całość posypujemy drobno startym parmezanem i listkami tymianku. Pieczemy w 210 stopniach C przez 15 minut. Jemy od razu po upieczeniu lub na zimno posypane listkami tymianku.