Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-07-2017
Chrupiące ciasto francuskie z dodatkiem duszonego jarmużu, kremowego serka, salami cebuli i pomidora to wspaniały pomysł na przystawkę lub szybką kolację.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 668
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1429
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458626
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1711
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 668
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1429
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458626
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1711
Składniki
Jarmuż podduszamy na maśle, tak by zmniejszył swoją objętość, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Ciasto francuskie dzielimy na 6 prostokątów. Na każdym kawałku układamy jarmuż, serek, salami, cienko pokrojoną cebulę i pomidory. Całość posypujemy drobno startym parmezanem i listkami tymianku. Pieczemy w 210 stopniach C przez 15 minut. Jemy od razu po upieczeniu lub na zimno posypane listkami tymianku.