Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
patelnia z pokrywką
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 172
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3903
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 311
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 750
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 172
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3903
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 311
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 750
Składniki
Maślaki trzeba obrać , oczyścić i opłukać. Na patelni rumieni się posiekaną cebulę a potem dodaje się pokrojone z grubsza grzyby i posiekany czosnek. Gdy płyn odparuje i grzyby zaczną się rumienić można całość doprawić solą i pieprzem.
Grzyby układa się na pieczywie i przykrywa startym lub posiekanym serem. Do zapiekania mniejszych ilości używam dużej patelni z pokrywką- to oszczędność czasu. Grzanki układa się na suchej patelni, przykrywa pokrywką i grzeje się je na średnio mniejszym ogniu, aż ser zacznie bulgotać.
Smacznego :)