Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
patelnia z pokrywką
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 242
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 242
Składniki
Maślaki trzeba obrać , oczyścić i opłukać. Na patelni rumieni się posiekaną cebulę a potem dodaje się pokrojone z grubsza grzyby i posiekany czosnek. Gdy płyn odparuje i grzyby zaczną się rumienić można całość doprawić solą i pieprzem.
Grzyby układa się na pieczywie i przykrywa startym lub posiekanym serem. Do zapiekania mniejszych ilości używam dużej patelni z pokrywką- to oszczędność czasu. Grzanki układa się na suchej patelni, przykrywa pokrywką i grzeje się je na średnio mniejszym ogniu, aż ser zacznie bulgotać.
Smacznego :)