Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
patelnia z pokrywką
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 997
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2898
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 997
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2898
Składniki
Maślaki trzeba obrać , oczyścić i opłukać. Na patelni rumieni się posiekaną cebulę a potem dodaje się pokrojone z grubsza grzyby i posiekany czosnek. Gdy płyn odparuje i grzyby zaczną się rumienić można całość doprawić solą i pieprzem.
Grzyby układa się na pieczywie i przykrywa startym lub posiekanym serem. Do zapiekania mniejszych ilości używam dużej patelni z pokrywką- to oszczędność czasu. Grzanki układa się na suchej patelni, przykrywa pokrywką i grzeje się je na średnio mniejszym ogniu, aż ser zacznie bulgotać.
Smacznego :)