Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem i polane ketchupem. Polecam
papier do pieczenia, patelnia, blaszka, nóż, tarka, łyżka,
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2083
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4076
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2083
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4076
Składniki
Bagietki pokroić na części, każdą przekroić na połówki. Pieczarki oczyścić , pokroić i podsmażyć na maśle klarowny lub oleju z drobno pokrojoną w kostkę cebulą, doprawić do smaku pieprzem i solą. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Bagietki delikatnie posmarować tłuszczem, na każdej rozłożyć porcję podsmażonych pieczarek, posypać startym żółtym serem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekać do rozpuszczenia sera. Po wyjęciu polać ketchupem. Smacznego
Nałożenie podsmażonych pieczarek.
Rozłożenie sera żółtego.
Zapiekanki gotowe do podania.