Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapiekanki trochę inne jak zazwyczaj bo z grzybkami które uzbierałam w lesie i które uwielbiam, dlatego postanowiłam przygotować zapiekanki z tymi grzybkami. Wyszły przepyszne. Polecam
nóż, tarka, ręcznik papierowy, folia aluminiowa, blaszka, patelnia, łyżka,
Każdy ma swój przepis na dobrą lasagne. Mój jest sprawdzony, szybko się robi...
Odsłon: 66
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnego, zwykłego puree. To delikatn...
Odsłon: 77
Każdy ma swój przepis na dobrą lasagne. Mój jest sprawdzony, szybko się robi...
Odsłon: 66
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnego, zwykłego puree. To delikatn...
Odsłon: 77
Składniki
Podgrzybki oczyścić, umyć , osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle klarownym podsmażyć cebulę do zeszklenia, dodać oczyszczone , pokrojone podgrzybki oprószyć pieprzem i solą do smaku i podsmażyć do miękkości grzybków. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Bagietki przekroić wzdłuż na połówki lekko przesmarować masłem, następnie na każdej połówce rozłożyć podsmażone porcje grzybków oraz posypać startym żółtym serem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub folią aluminiową, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekać do całkowitego rozpuszczenia sera. Po wyjęciu obficie polać ketchupem. Smacznego
Podsmażanie podgrzybków z cebulą.
Przygotowanie zapiekanek.
Zapiekanie w piekarniku nagrzanym do190 stopni.
Zapiekanki gotowe do podania.