Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjalnie dla Basi ;) Kuchnia szwajcarska
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20638
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2358
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 71
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20638
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2358
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 71
Składniki
Ziemniaki po umyciu ugotowałem w mundurkach. Odcedziłem , przestudziłem i po obraniu pokroiłem w talarki. Kalafior oczyściłem i umyłem , włożyłem do wrzącej osolonej wody , gotowałem 15 minut. Dużą formę żaroodporną wysmarowałem masłem. Pośrodku ułożyłem osączony kalafior , a dookoła plasterki ziemniaków w taki sposób aby zachodziły lekko jeden na drugi. Posiekałem natkę . Jajka utarłem mikserem z e śmietaną , serem i natką. Doprawiłem solą i pieprzem. Polałem składniki zapiekanki sosem. Piekłem 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Bezpośrednio przed podaniem posypałem pokrojona w kostkę szynką.