Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjalnie dla Basi ;) Kuchnia szwajcarska
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 865
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5890
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9719
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 335
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 865
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5890
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9719
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 335
Składniki
Ziemniaki po umyciu ugotowałem w mundurkach. Odcedziłem , przestudziłem i po obraniu pokroiłem w talarki. Kalafior oczyściłem i umyłem , włożyłem do wrzącej osolonej wody , gotowałem 15 minut. Dużą formę żaroodporną wysmarowałem masłem. Pośrodku ułożyłem osączony kalafior , a dookoła plasterki ziemniaków w taki sposób aby zachodziły lekko jeden na drugi. Posiekałem natkę . Jajka utarłem mikserem z e śmietaną , serem i natką. Doprawiłem solą i pieprzem. Polałem składniki zapiekanki sosem. Piekłem 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Bezpośrednio przed podaniem posypałem pokrojona w kostkę szynką.