Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis dla osób, które chcą szybko coś ugotować.
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 158
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 158
Składniki
Ryż wsypać do garnka, dodać mleko, zagotować. Dodać cukier wanilinowy lub laskę wanilii. Gotować pod przykryciem, aż ryż będzie miękki. W międzyczasie jabłka obrać, zetrzeć na tarce. Podprażyć w garnku na małym ogniu, dodać cynamon i wymieszać. W razie czego dosłodzić do smaku. Formę żaroodporną (najlepiej jakąś mniejszą) wysmarować tłuszczem, wyłożyć połowę ryżu, później połowę jabłek, drugą połowę ryżu i drugą połowę jabłek. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę przykryć folią aluminiową i piec przez ok. 20 minut.