Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka do wolowiny lub innych dan obiadowych
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9533
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4427
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 170
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20794
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9533
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4427
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 170
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20794
Składniki
Buraki gotujemy nieobrane, nastepnie studziny zdejmujemy skorke, scieramy na tarce z malymi oczkami.
Drobno posiekana cebulke podsmazamy na masle, gdy jest szklista zasypujemy maka i robimy szybka zasmazke ok 2-3 minuty.
Dodajemy starte buraki wraz z sokiem powstalym przy scieraniu, doprawiamy sola, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Smacznego :)