Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka do wolowiny lub innych dan obiadowych
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2785
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 108
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2785
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 108
Składniki
Buraki gotujemy nieobrane, nastepnie studziny zdejmujemy skorke, scieramy na tarce z malymi oczkami.
Drobno posiekana cebulke podsmazamy na masle, gdy jest szklista zasypujemy maka i robimy szybka zasmazke ok 2-3 minuty.
Dodajemy starte buraki wraz z sokiem powstalym przy scieraniu, doprawiamy sola, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Smacznego :)