Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka do wolowiny lub innych dan obiadowych
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413878
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2194
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413878
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2194
Składniki
Buraki gotujemy nieobrane, nastepnie studziny zdejmujemy skorke, scieramy na tarce z malymi oczkami.
Drobno posiekana cebulke podsmazamy na masle, gdy jest szklista zasypujemy maka i robimy szybka zasmazke ok 2-3 minuty.
Dodajemy starte buraki wraz z sokiem powstalym przy scieraniu, doprawiamy sola, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Smacznego :)