Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka do wolowiny lub innych dan obiadowych
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 850
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 838
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 77
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 850
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 838
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 77
Składniki
Buraki gotujemy nieobrane, nastepnie studziny zdejmujemy skorke, scieramy na tarce z malymi oczkami.
Drobno posiekana cebulke podsmazamy na masle, gdy jest szklista zasypujemy maka i robimy szybka zasmazke ok 2-3 minuty.
Dodajemy starte buraki wraz z sokiem powstalym przy scieraniu, doprawiamy sola, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Smacznego :)