Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka do wolowiny lub innych dan obiadowych
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 307
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6704
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241546
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2439
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 421
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 307
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6704
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241546
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2439
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 421
Składniki
Buraki gotujemy nieobrane, nastepnie studziny zdejmujemy skorke, scieramy na tarce z malymi oczkami.
Drobno posiekana cebulke podsmazamy na masle, gdy jest szklista zasypujemy maka i robimy szybka zasmazke ok 2-3 minuty.
Dodajemy starte buraki wraz z sokiem powstalym przy scieraniu, doprawiamy sola, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Smacznego :)