Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska na świąteczny stół.
Wiosną jajka smakują najlepiej.
Odsłon: 6206
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 3641
Wiosną jajka smakują najlepiej.
Odsłon: 6206
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 3641
Składniki
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Ziemniaku uprzednio obieramy ze skórki. Jabłko, najlepiej twarde i soczyste, kroimy ze skórką. Groszek osączamy z płynu.
Pokrojone warzywa przekładamy do miski, łączymy z majonezem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy posiekaną natką.
Na każdy plaster szynki nakładamy dobrą łyżkę sałatki. Zwijamy rulon i układamy na półmisku. Przyozdabiamy zawijańce świątecznie brzoskwiniami pokrojonymi w plasterki, rozetkami z majonezu i pokrojonym szczypiorkiem.
Zawijańce z szynki i sałatki gotowe!
Nasza rada:
Do zawijańców możemy użyć każdą inną sałatkę. Świetnie się sprawdzi na przykład sałatka śledziowa lub jajeczna czy porowa!.