Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny zapiekany chleb z serem żółtym i szczypiorkiem.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 352
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 387
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1462
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5681
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 352
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 387
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1462
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5681
Składniki
Chleb nacinamy wzdłuż i wszerz tworząc " jeża ". Czosnek drobniutko siekamy i wtykamy głęboko w nacięcia. Ser żółty kroimy w plastry i układamy pomiędzy nacięciami , tak by wypełnił każdą wolną przestrzeń. Masło ucieramy z pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
Przygotowana masę układamy w szczelinach obok sera. Całość układamy na blasze i wkładamy na ok. 15- 20 min . do nagrzanego piekarnika ( aż do rozpuszczenia się sera i roztopienia masła . Wyciągamy i zajadamy póki gorące wyciągając pojedynczo chlebowe źdźbła lub krojąc grubsze kawałki.