Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny zapiekany chleb z serem żółtym i szczypiorkiem.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 374
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1277
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 374
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1277
Składniki
Chleb nacinamy wzdłuż i wszerz tworząc " jeża ". Czosnek drobniutko siekamy i wtykamy głęboko w nacięcia. Ser żółty kroimy w plastry i układamy pomiędzy nacięciami , tak by wypełnił każdą wolną przestrzeń. Masło ucieramy z pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
Przygotowana masę układamy w szczelinach obok sera. Całość układamy na blasze i wkładamy na ok. 15- 20 min . do nagrzanego piekarnika ( aż do rozpuszczenia się sera i roztopienia masła . Wyciągamy i zajadamy póki gorące wyciągając pojedynczo chlebowe źdźbła lub krojąc grubsze kawałki.