Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , delikatne placuszki. Z wierzchu złociste i chrupiące, w środku niesamowicie zielone :) Idealne na wiosenną przekąskę.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2029
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5423
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5474
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2029
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5423
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5474
Składniki
Cukienię dokładnie umyć, odciąć końcówki. Zetrzeć razem ze skórką na tarce jarzynowej (średniej wielkośći oczka). Posolić, odstawić na 15 min.
Zioła umyć, drobno posiekać.
Cukinię odcedzić z nadmiaru wody, dodać zioła, jajka, mąkę i pieprz. Wymieszać. Ciasto powinno być dosyć gęste i zwarte.
Smażyć na teflonowej patelni z odrobiną oleju i masła. Gotowe placuszki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Dobrze smakuję z sosem ziołowo jogurtowym. SMACZNEGO.