Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , delikatne placuszki. Z wierzchu złociste i chrupiące, w środku niesamowicie zielone :) Idealne na wiosenną przekąskę.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Cukienię dokładnie umyć, odciąć końcówki. Zetrzeć razem ze skórką na tarce jarzynowej (średniej wielkośći oczka). Posolić, odstawić na 15 min.
Zioła umyć, drobno posiekać.
Cukinię odcedzić z nadmiaru wody, dodać zioła, jajka, mąkę i pieprz. Wymieszać. Ciasto powinno być dosyć gęste i zwarte.
Smażyć na teflonowej patelni z odrobiną oleju i masła. Gotowe placuszki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Dobrze smakuję z sosem ziołowo jogurtowym. SMACZNEGO.