Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , delikatne placuszki. Z wierzchu złociste i chrupiące, w środku niesamowicie zielone :) Idealne na wiosenną przekąskę.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 35
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 529
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3994
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 35
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 529
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3994
Składniki
Cukienię dokładnie umyć, odciąć końcówki. Zetrzeć razem ze skórką na tarce jarzynowej (średniej wielkośći oczka). Posolić, odstawić na 15 min.
Zioła umyć, drobno posiekać.
Cukinię odcedzić z nadmiaru wody, dodać zioła, jajka, mąkę i pieprz. Wymieszać. Ciasto powinno być dosyć gęste i zwarte.
Smażyć na teflonowej patelni z odrobiną oleju i masła. Gotowe placuszki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Dobrze smakuję z sosem ziołowo jogurtowym. SMACZNEGO.