Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , delikatne placuszki. Z wierzchu złociste i chrupiące, w środku niesamowicie zielone :) Idealne na wiosenną przekąskę.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182158
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 288
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182158
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 288
Składniki
Cukienię dokładnie umyć, odciąć końcówki. Zetrzeć razem ze skórką na tarce jarzynowej (średniej wielkośći oczka). Posolić, odstawić na 15 min.
Zioła umyć, drobno posiekać.
Cukinię odcedzić z nadmiaru wody, dodać zioła, jajka, mąkę i pieprz. Wymieszać. Ciasto powinno być dosyć gęste i zwarte.
Smażyć na teflonowej patelni z odrobiną oleju i masła. Gotowe placuszki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Dobrze smakuję z sosem ziołowo jogurtowym. SMACZNEGO.