Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna przekąska.
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1244
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 428
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1244
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 428
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić na połówki. Wrzucić do rondelka, posolić, doprawić pieprzem, dusić na maśle wraz z cebulą pokrojoną w piórka. Czas duszenia około 15 minut, pieczarki powinny być al dente. Szparagi umyć, obciąć zdrewniałe końcówki, dolną część obrać obieraczką do jarzyn. Zagotować wodę z dodatkiem soli (1 łyżeczka) i cukru. Do wrzątku włożyć szparagi, tak aby czubki wystawały z wody. Gotować 10 minut. Ugotowane szparagi odcedzić, wyłożyć na talerz. Podawać z pieczarkami w sosie własnym. Smacznego.