Do góry

Przekąski Przepis na:

Zielone szparagi z pieczarkami

Zielone szparagi z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48500

Dodano:

Odsłon: 1485

Prosta i smaczna przekąska.

Składniki

  • pieczarki 1/2 kg
  • zielone szparagi 1 pęczek
  • cukier 1 łyżeczka
  • sól 1łyżeczka + 1/2 łyżeczki
  • cebula 1 szt (duża)
  • pieprz czarny mielony
  • masło 2 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać, pokroić na połówki. Wrzucić do rondelka, posolić, doprawić pieprzem, dusić na maśle wraz z cebulą pokrojoną w piórka. Czas duszenia około 15 minut, pieczarki powinny być al dente.

    Szparagi umyć, obciąć zdrewniałe końcówki, dolną część obrać obieraczką do jarzyn. Zagotować wodę z dodatkiem soli (1 łyżeczka) i cukru. Do wrzątku włożyć szparagi, tak aby czubki wystawały z wody. Gotować 10 minut. Ugotowane szparagi odcedzić, wyłożyć na talerz.

    Podawać z pieczarkami w sosie własnym.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 12 czerwca 2014 Kolejne świetne szparagowe zestawienie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 12 czerwca 2014 Też jestem miłośniczką szparagów, a Twój sposób podania jest bardzo ciekawy. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 12 czerwca 2014 Mnie wystarczy jak zobaczę słowo szparagi...to musi być pyszne ,a jak widzę do tego duszone pieczarki...mmm!!!!!!! Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń