Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna przekąska.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić na połówki. Wrzucić do rondelka, posolić, doprawić pieprzem, dusić na maśle wraz z cebulą pokrojoną w piórka. Czas duszenia około 15 minut, pieczarki powinny być al dente. Szparagi umyć, obciąć zdrewniałe końcówki, dolną część obrać obieraczką do jarzyn. Zagotować wodę z dodatkiem soli (1 łyżeczka) i cukru. Do wrzątku włożyć szparagi, tak aby czubki wystawały z wody. Gotować 10 minut. Ugotowane szparagi odcedzić, wyłożyć na talerz. Podawać z pieczarkami w sosie własnym. Smacznego.