Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1036
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 960
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12849
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1036
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 960
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12849
Składniki
Piersi kurze oprószyć solą i udusić na oliwie ewentualnie podlać wodą- co trwa ok.15 min . Odłożyć w ciepłe miejsce żeby nie ostygły.
Na oliwie pozostałej z duszenia kurczaka podsmażyć krótko posiekany czosnek, imbir i chili (uwaga żeby ie przypalić). Wlać do tego mleko kokosowe , obydwie natki - doprawić solą i zblendować na gładko. Taki sos dusimy ok. 10 min, można ewentualni zagęścić mąką.
Kurczaka wygodnie układamy na posłaniu z sosu i wcinamy. Smacznego zielonego....