Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1790
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1555
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1528
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1928
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1790
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1555
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1528
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1928
Składniki
Piersi kurze oprószyć solą i udusić na oliwie ewentualnie podlać wodą- co trwa ok.15 min . Odłożyć w ciepłe miejsce żeby nie ostygły.
Na oliwie pozostałej z duszenia kurczaka podsmażyć krótko posiekany czosnek, imbir i chili (uwaga żeby ie przypalić). Wlać do tego mleko kokosowe , obydwie natki - doprawić solą i zblendować na gładko. Taki sos dusimy ok. 10 min, można ewentualni zagęścić mąką.
Kurczaka wygodnie układamy na posłaniu z sosu i wcinamy. Smacznego zielonego....