Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Piersi kurze oprószyć solą i udusić na oliwie ewentualnie podlać wodą- co trwa ok.15 min . Odłożyć w ciepłe miejsce żeby nie ostygły.
Na oliwie pozostałej z duszenia kurczaka podsmażyć krótko posiekany czosnek, imbir i chili (uwaga żeby ie przypalić). Wlać do tego mleko kokosowe , obydwie natki - doprawić solą i zblendować na gładko. Taki sos dusimy ok. 10 min, można ewentualni zagęścić mąką.
Kurczaka wygodnie układamy na posłaniu z sosu i wcinamy. Smacznego zielonego....