Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wyborni, przepis pochodzi z o okolic Lwowa.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8388
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6709
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4604
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327110
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8388
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6709
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4604
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327110
Składniki
Wykonanie: Matiasy ułożyć w szklanym naczyniu, zalać mlekiem i odstawić na dwie godziny. W między czasie zeszklić na maśle drobno posiekaną cebulę. Ziemniaki obrać i ugotować z dodatkiem soli. Ostudzić i zmielić razem z opłukanymi i odsączonymi matiasami , cebulą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną natkę pietruszki, wbić jajka i bardzo dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć równomiernie w formie posmarowanej tłuszczem. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut. Po upieczeniu lekko przestudzić i podawać z dowolna sałatką lub sosem.