Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wyborni, przepis pochodzi z o okolic Lwowa.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1478
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231862
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5012
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1478
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231862
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5012
Składniki
Wykonanie: Matiasy ułożyć w szklanym naczyniu, zalać mlekiem i odstawić na dwie godziny. W między czasie zeszklić na maśle drobno posiekaną cebulę. Ziemniaki obrać i ugotować z dodatkiem soli. Ostudzić i zmielić razem z opłukanymi i odsączonymi matiasami , cebulą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną natkę pietruszki, wbić jajka i bardzo dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć równomiernie w formie posmarowanej tłuszczem. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut. Po upieczeniu lekko przestudzić i podawać z dowolna sałatką lub sosem.