Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska lub delikatna kolacja z wykorzystaniem mięsa z rosołu.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 142
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20747
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 142
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20747
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Składniki
Ziemniaki obrać , ugotować, przecisnąć przez praskę. Mięso obrać, drobno pokroić , umieścić w miseczce.
Paprykę, cukinię umyć, zetrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać do miseczki.
Dodać jajko , mąkę, doprawić solą i pieprzem , wymieszać , uformować kulki obtoczyć tartą bułką.
Na patelni rozgrzać olej wrzucić kulki , smażyć na rumiano z obu stron, osączyć na ręczniku papierowym.
Podawać jak kto lubi z ulubionym sosem i innymi dodatkami.