Pyszna przekąska lub delikatna kolacja z wykorzystaniem mięsa z rosołu.
Ziemniaczane kulki
Składniki
- Ziemniaki średnie - 4 szt.
- Podudzia z kurczaka z rosołu - 2 szt.
- Papryka czerwona - 1/3 szt.
- Cukinia - 1/3 szt.
- Jajko kurze - 1 szt.
- Mąka pszenna - 2 łyżki
- Sól, pieprz czarny
- Tarta bułka do obtoczenia
- Olej do smażenia
Składniki
- Ziemniaki średnie - 4 szt.
- Podudzia z kurczaka z rosołu - 2 szt.
- Papryka czerwona - 1/3 szt.
- Cukinia - 1/3 szt.
- Jajko kurze - 1 szt.
- Mąka pszenna - 2 łyżki
- Sól, pieprz czarny
- Tarta bułka do obtoczenia
- Olej do smażenia

Etapy przygotowania
Ziemniaki obrać , ugotować, przecisnąć przez praskę. Mięso obrać, drobno pokroić , umieścić w miseczce.

Paprykę, cukinię umyć, zetrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać do miseczki.

Dodać jajko , mąkę, doprawić solą i pieprzem , wymieszać , uformować kulki obtoczyć tartą bułką.

Na patelni rozgrzać olej wrzucić kulki , smażyć na rumiano z obu stron, osączyć na ręczniku papierowym.

Podawać jak kto lubi z ulubionym sosem i innymi dodatkami.

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Pasuje na śniadanko.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 1169

Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
- Impreza
- Do pracy
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Kukurydza
- Ryby
- Tuńczyk
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 1272
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Ukraińska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Fasolka
- Papryka
- Buraki
- Ryby
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 155
Ostatnio komentowane przepisy

Pasuje na śniadanko.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 1169

Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
- Impreza
- Do pracy
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Kukurydza
- Ryby
- Tuńczyk
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 1272
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Ukraińska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Fasolka
- Papryka
- Buraki
- Ryby
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 155



Składniki
- Ziemniaki średnie - 4 szt.
- Podudzia z kurczaka z rosołu - 2 szt.
- Papryka czerwona - 1/3 szt.
- Cukinia - 1/3 szt.
- Jajko kurze - 1 szt.
- Mąka pszenna - 2 łyżki
- Sól, pieprz czarny
- Tarta bułka do obtoczenia
- Olej do smażenia
Ziemniaki obrać , ugotować, przecisnąć przez praskę. Mięso obrać, drobno pokroić , umieścić w miseczce.
Paprykę, cukinię umyć, zetrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać do miseczki.
Dodać jajko , mąkę, doprawić solą i pieprzem , wymieszać , uformować kulki obtoczyć tartą bułką.
Na patelni rozgrzać olej wrzucić kulki , smażyć na rumiano z obu stron, osączyć na ręczniku papierowym.
Podawać jak kto lubi z ulubionym sosem i innymi dodatkami.