Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie dosyć gotowanych ziemniaków do obiadu? A może szukacie pomysłu na szybką, imprezową przekąskę? Jeśli tak, skorzystajcie z tego przepisu i przygotujcie ziemniaczane kulki w chrupiącej, złocistej panierce. Przepis jest banalnie prosty, a wszystkie składniki powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1130
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 661
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 685
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1130
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 661
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 685
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki przepuść przez praskę.
Do ziemniaków wbij jajka, dodaj mąkę ziemniaczaną i pół łyżeczki soli. Masę ziemniaczaną wyrabiaj dłońmi do połączenia składników.
Z masy ziemniaczanej uformuj kuleczki równej wielkości.
Do głębokiego talerza wbij jajka i rozkłóć je widelcem.
Do osobnego talerza lub miski wsyp mąkę i bułkę tartą. Składniki wymieszaj.
Kulki ziemniaczane obtocz najpierw w jajku, następnie w bułce tartej.
Kulki ziemniaczane smaż na głębokim oleju na zloty kolor z każdej strony.
Usmażone kulki ziemniaczane przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym i odsącz z nadmiaru tłuszczu.
Gotową przekąskę serwuj z ulubionym sosem lub kwaśną śmietaną.