Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie dosyć gotowanych ziemniaków do obiadu? A może szukacie pomysłu na szybką, imprezową przekąskę? Jeśli tak, skorzystajcie z tego przepisu i przygotujcie ziemniaczane kulki w chrupiącej, złocistej panierce. Przepis jest banalnie prosty, a wszystkie składniki powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 226
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 226
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki przepuść przez praskę.
Do ziemniaków wbij jajka, dodaj mąkę ziemniaczaną i pół łyżeczki soli. Masę ziemniaczaną wyrabiaj dłońmi do połączenia składników.
Z masy ziemniaczanej uformuj kuleczki równej wielkości.
Do głębokiego talerza wbij jajka i rozkłóć je widelcem.
Do osobnego talerza lub miski wsyp mąkę i bułkę tartą. Składniki wymieszaj.
Kulki ziemniaczane obtocz najpierw w jajku, następnie w bułce tartej.
Kulki ziemniaczane smaż na głębokim oleju na zloty kolor z każdej strony.
Usmażone kulki ziemniaczane przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym i odsącz z nadmiaru tłuszczu.
Gotową przekąskę serwuj z ulubionym sosem lub kwaśną śmietaną.