Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie dosyć gotowanych ziemniaków do obiadu? A może szukacie pomysłu na szybką, imprezową przekąskę? Jeśli tak, skorzystajcie z tego przepisu i przygotujcie ziemniaczane kulki w chrupiącej, złocistej panierce. Przepis jest banalnie prosty, a wszystkie składniki powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22606
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14925
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4708
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44707
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 637
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 676
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22606
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14925
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4708
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44707
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 637
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 676
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki przepuść przez praskę.
Do ziemniaków wbij jajka, dodaj mąkę ziemniaczaną i pół łyżeczki soli. Masę ziemniaczaną wyrabiaj dłońmi do połączenia składników.
Z masy ziemniaczanej uformuj kuleczki równej wielkości.
Do głębokiego talerza wbij jajka i rozkłóć je widelcem.
Do osobnego talerza lub miski wsyp mąkę i bułkę tartą. Składniki wymieszaj.
Kulki ziemniaczane obtocz najpierw w jajku, następnie w bułce tartej.
Kulki ziemniaczane smaż na głębokim oleju na zloty kolor z każdej strony.
Usmażone kulki ziemniaczane przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym i odsącz z nadmiaru tłuszczu.
Gotową przekąskę serwuj z ulubionym sosem lub kwaśną śmietaną.