Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne połączenie ziemniaków i sera, w nietypowej formie. Można je podać jako przystawkę albo dodatek do głównego dania.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7679
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2862
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7679
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2862
Składniki
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach.
Lekko przestudzone ziemniaki przekroić na pół i wydrążyć pozostawiając warstwę grubości ok. 5 mm.
Ziemniaczany miąższ wymieszać z ricottą, pokrojonymi pomidorami suszonymi, szczypiorkiem, łyżeczką masła i przyprawami. Trochę szczypiorku i pomidorów można odłożyć do dekoracji.
Wydrążone ziemniaki posmarować w środku masłem i faszerować nadzieniem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 15 minut.