Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne połączenie ziemniaków i sera, w nietypowej formie. Można je podać jako przystawkę albo dodatek do głównego dania.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 719
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1889
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 418
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 719
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1889
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 418
Składniki
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach.
Lekko przestudzone ziemniaki przekroić na pół i wydrążyć pozostawiając warstwę grubości ok. 5 mm.
Ziemniaczany miąższ wymieszać z ricottą, pokrojonymi pomidorami suszonymi, szczypiorkiem, łyżeczką masła i przyprawami. Trochę szczypiorku i pomidorów można odłożyć do dekoracji.
Wydrążone ziemniaki posmarować w środku masłem i faszerować nadzieniem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 15 minut.