Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne połączenie ziemniaków i sera, w nietypowej formie. Można je podać jako przystawkę albo dodatek do głównego dania.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5714
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 3755
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 214
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5714
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 3755
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 214
Składniki
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach.
Lekko przestudzone ziemniaki przekroić na pół i wydrążyć pozostawiając warstwę grubości ok. 5 mm.
Ziemniaczany miąższ wymieszać z ricottą, pokrojonymi pomidorami suszonymi, szczypiorkiem, łyżeczką masła i przyprawami. Trochę szczypiorku i pomidorów można odłożyć do dekoracji.
Wydrążone ziemniaki posmarować w środku masłem i faszerować nadzieniem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 15 minut.