Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna i smaczna przekąska na szczególną okazję.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1058
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 62
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1058
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 62
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą, naciąć na wierzchu na krzyż ale nie do końca, każdy zawinąć w folię aluminiową i piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 210 stopni. Przygotowanie farszu: Boczek pokroić w kostkę i przysmażyć razem z posiekaną cebulą. Ser zetrzeć na tarce z małymi oczkami i połączyć z boczkiem, śmietaną, szczypiorkiem oraz przyprawami do smaku. W upieczonych ziemniakach w miejscach nacięcia zrobić wgłębienia i wypełnić je farszem. Ziemniaki faszerowane zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać z masłem ziołowym.