Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna i smaczna przekąska na szczególną okazję.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5706
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2839
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 205
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5706
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2839
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 205
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą, naciąć na wierzchu na krzyż ale nie do końca, każdy zawinąć w folię aluminiową i piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 210 stopni. Przygotowanie farszu: Boczek pokroić w kostkę i przysmażyć razem z posiekaną cebulą. Ser zetrzeć na tarce z małymi oczkami i połączyć z boczkiem, śmietaną, szczypiorkiem oraz przyprawami do smaku. W upieczonych ziemniakach w miejscach nacięcia zrobić wgłębienia i wypełnić je farszem. Ziemniaki faszerowane zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać z masłem ziołowym.