Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna i smaczna przekąska na szczególną okazję.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3923
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19886
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3022
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4216
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3923
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19886
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3022
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4216
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą, naciąć na wierzchu na krzyż ale nie do końca, każdy zawinąć w folię aluminiową i piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 210 stopni. Przygotowanie farszu: Boczek pokroić w kostkę i przysmażyć razem z posiekaną cebulą. Ser zetrzeć na tarce z małymi oczkami i połączyć z boczkiem, śmietaną, szczypiorkiem oraz przyprawami do smaku. W upieczonych ziemniakach w miejscach nacięcia zrobić wgłębienia i wypełnić je farszem. Ziemniaki faszerowane zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać z masłem ziołowym.