Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna i smaczna przekąska na szczególną okazję.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą, naciąć na wierzchu na krzyż ale nie do końca, każdy zawinąć w folię aluminiową i piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 210 stopni. Przygotowanie farszu: Boczek pokroić w kostkę i przysmażyć razem z posiekaną cebulą. Ser zetrzeć na tarce z małymi oczkami i połączyć z boczkiem, śmietaną, szczypiorkiem oraz przyprawami do smaku. W upieczonych ziemniakach w miejscach nacięcia zrobić wgłębienia i wypełnić je farszem. Ziemniaki faszerowane zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać z masłem ziołowym.