Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki pieczone w talarkach to świetna przekąska dla każdego, nie tylko dla osób na diecie. Warto sięgać po sprawdzone, naturalne produkty, pozbawione zbędnych konserwantów i sztucznych dodatków, które w połączeniu z ulubionymi sosami smakują wyśmienicie.
folia aluminiowa, nóż, deska do krojenia
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 676
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 75
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 676
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 75
Składniki
Umyj ziemniaki. Poszatkuj ziemniaki na talarki.
Obtocz ziemniaki w 2 łyżkach oleju.
Przypraw ziemniaki solą, czosnkiem granulowanym, pieprzem, papryką słodką oraz wędzoną. Możesz dodać również oregano, ale dosłownie kilka minut przed końcem, bo inaczej nie będzie zbyt smaczne.
Podawaj z ulubionymi sosami, np. czosnkowym, bbq lub pomidorowym.
Przygotuj folię aluminiową i ułóż na niej ziemniaki w rządku. Nie przykrywaj ziemniaków, ale uformuj "łódkę" z folii, aby nieco z boku szybciej się zrobiły (jak na zdjęciu). Piecz przez około 25 minut w temperaturze 200 stopni.