Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki pieczone w talarkach to świetna przekąska dla każdego, nie tylko dla osób na diecie. Warto sięgać po sprawdzone, naturalne produkty, pozbawione zbędnych konserwantów i sztucznych dodatków, które w połączeniu z ulubionymi sosami smakują wyśmienicie.
folia aluminiowa, nóż, deska do krojenia
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4054
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415901
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2719
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4054
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415901
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2719
Składniki
Umyj ziemniaki. Poszatkuj ziemniaki na talarki.
Obtocz ziemniaki w 2 łyżkach oleju.
Przypraw ziemniaki solą, czosnkiem granulowanym, pieprzem, papryką słodką oraz wędzoną. Możesz dodać również oregano, ale dosłownie kilka minut przed końcem, bo inaczej nie będzie zbyt smaczne.
Podawaj z ulubionymi sosami, np. czosnkowym, bbq lub pomidorowym.
Przygotuj folię aluminiową i ułóż na niej ziemniaki w rządku. Nie przykrywaj ziemniaków, ale uformuj "łódkę" z folii, aby nieco z boku szybciej się zrobiły (jak na zdjęciu). Piecz przez około 25 minut w temperaturze 200 stopni.