Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki pieczone w talarkach to świetna przekąska dla każdego, nie tylko dla osób na diecie. Warto sięgać po sprawdzone, naturalne produkty, pozbawione zbędnych konserwantów i sztucznych dodatków, które w połączeniu z ulubionymi sosami smakują wyśmienicie.
folia aluminiowa, nóż, deska do krojenia
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 724
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1577
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 694
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10235
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 724
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1577
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 694
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10235
Składniki
Umyj ziemniaki. Poszatkuj ziemniaki na talarki.
Obtocz ziemniaki w 2 łyżkach oleju.
Przypraw ziemniaki solą, czosnkiem granulowanym, pieprzem, papryką słodką oraz wędzoną. Możesz dodać również oregano, ale dosłownie kilka minut przed końcem, bo inaczej nie będzie zbyt smaczne.
Podawaj z ulubionymi sosami, np. czosnkowym, bbq lub pomidorowym.
Przygotuj folię aluminiową i ułóż na niej ziemniaki w rządku. Nie przykrywaj ziemniaków, ale uformuj "łódkę" z folii, aby nieco z boku szybciej się zrobiły (jak na zdjęciu). Piecz przez około 25 minut w temperaturze 200 stopni.