Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki pieczone w talarkach to świetna przekąska dla każdego, nie tylko dla osób na diecie. Warto sięgać po sprawdzone, naturalne produkty, pozbawione zbędnych konserwantów i sztucznych dodatków, które w połączeniu z ulubionymi sosami smakują wyśmienicie.
folia aluminiowa, nóż, deska do krojenia
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5589
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3992
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5589
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3992
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Składniki
Umyj ziemniaki. Poszatkuj ziemniaki na talarki.
Obtocz ziemniaki w 2 łyżkach oleju.
Przypraw ziemniaki solą, czosnkiem granulowanym, pieprzem, papryką słodką oraz wędzoną. Możesz dodać również oregano, ale dosłownie kilka minut przed końcem, bo inaczej nie będzie zbyt smaczne.
Podawaj z ulubionymi sosami, np. czosnkowym, bbq lub pomidorowym.
Przygotuj folię aluminiową i ułóż na niej ziemniaki w rządku. Nie przykrywaj ziemniaków, ale uformuj "łódkę" z folii, aby nieco z boku szybciej się zrobiły (jak na zdjęciu). Piecz przez około 25 minut w temperaturze 200 stopni.